Tweedaagse ‘Wat bezielt jou als directeur/bestuurder?’


Evenementgegevens

  • Datum:

We nemen tijd om in alle rust te beschouwen en te bezinnen: op persoonlijke passie en op de professionele positie. We ontdekken hoe kracht en kwetsbaarheid een rol spelen in het al dan niet bezield kunnen (samen)werken, (samen)leren en (samen)leven. En dat doen we in het Dominicanenklooster in Huissen.

 

Bezield zijn en blijven
Als directeur/bestuurder is het de kunst om fit en bezield te blijven. Hoe vaak gebeurt het niet dat alle aandacht uitgaat naar de ‘zaak’ en naar wat zich dag dagelijks aandient. Je kent de waarde van even rustig uit het raam kijken. Zonder agenda en zonder op te lossen kwesties in gedachten, enkel om via buiten naar binnen te kunnen kijken. Je komt er alleen zo verdraaid moeilijk aan toe.

En juist om die reden nodigen we – als ervaringsdeskundigen – jou uit om gedurende een etmaal samen met ons en andere directeuren en bestuurders uit het raam te kijken.

Waartoe?
Als mens, als organisatie en als samenleving zijn we voortdurend in beweging. Veel is er ongewis en dat maakt het spannend en intens tegelijkertijd. Het succesvol besturen van een organisatie vraagt vakmanschap én levenskunst. Om stil te staan bij de vraag waar het jou echt om gaat, of en hoe je daarbij die ander ziet? Opnieuw op zoek naar jouw bezieling. Om met een frisse blik op jouw vakmanschap en met meer zicht op je persoonlijke levenskunst, verfrist oprecht en betekenisvol weer bij te dragen.

Wat brengen we in?
Als partners in DoorZien adviesgroep delen we onze passie om directeuren/bestuurders en hun organisaties te ondersteunen in betekenisvol te zijn en te blijven: voor mens en maatschappij. Ieder van ons heeft in een bestuurlijke rol ondervonden wat het betekent om oprecht te bouwen aan een organisatie die waarde toevoegt, niet alleen economisch maar ook sociaal. We weten wat het vraagt om keuzes te maken, ook lastige en soms tegen de stroom in. Om ook dan in gesprek te blijven en je kwetsbaar op te stellen. Om alleen te zijn, het hoofd te stoten, te herpakken en resultaten te boeken. Waarbij je soms de ander uit het oog verliest. Om vertrouwen te geven en te krijgen.

Juist deze ervaringen kiezen we als uitgangspunt om stil te staan bij persoonlijke vragen en ervaringen. Zo beleven we – samen –  de betekenis van oprecht en betekenisvol organiseren en ondernemen, persoonlijke en professionele groei.

Waarom in het klooster?
Om de stilte op te zoeken. Om in het ritme van het klooster mee te bewegen. Om de wijsheid van deze binnenwereld te verbinden met de ervaringen van de buitenwereld. Meer over het klooster, klik hier.

Aalt Bakker: “Ik zag het voor me: een ontmoeting op ons klooster met directeuren/bestuurders die de rust en tijd willen nemen om even op adem te komen. Die DoorZien-ers  ontmoeten, die openhartig hun ervaringen en inzichten willen delen en die van binnenuit kunnen spreken over succes maar ook over tegenslag. Die vanuit een eigen doorleefd gevoel een proces van beschouwen en bezinnen kunnen faciliteren. Omdat ze weten wat het betekent om in spannende tijden te besturen én in balans te blijven.”

Hoe gaan we dat doen?
We nodigen uit tot kijken, naar binnen én naar buiten. En gaan ervaren: “Hoe kijk ik/hoe kijken we, wat zie ik/wat zien we en hoe handel ik/hoe handelen we in reactie daarop?” We delen verhalen en beelden en we zijn stil. We stellen vragen en ondersteunen bij het zoeken van antwoorden voor de context waarin organiseren, ondernemen en persoonlijk leven samen gaan. Wat we niet doen is het zenden van een specifieke of enkelvoudige boodschap.

We volgen het ritme van de dag in het klooster, eten samen en wie wil neemt deel aan de religieuze rituelen. Eén van de kloosterlingen gaat met ons in gesprek om zo deze ontmoeting een extra dimensie te geven.

Programmatijden
Ons programma start op donderdag om 16.00 uur. Na een welkom en onderlinge kennismaking nuttigen we om 17.30 uur een broodmaaltijd. Tussen 19.30 uur en 22.00 uur is er avondprogramma.

De volgende morgen start het programma om 9.30 uur. Tussen 12.00 en 12.30 uur verzorgt een van de kloosterlingen de middagviering. Na de warme maaltijd om 12.30 uur starten we om 14.00 met het middagprogramma. Om 17.00 uur sluiten we als groep af door deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd. Een afsluitend moment van bezinning kan gevonden worden door de vespers tussen 18.30 en 19.00 uur bij te wonen.

Kloosterritme
08.00 uur lauden
08.30 uur ontbijt
12.30 uur maaltijd
17.30 uur maaltijd
18.30 uur vespers

Begeleiding
Is in handen van Ien van Doormalen, Ab Groen en Frits Huijbers. We delen onze passie voor oprecht en betekenisvol organiseren en ondernemen (het goede goed doen). We hebben een geheel verschillende achtergrond, koesteren en benutten deze diversiteit om zodoende een breed spectrum van kijken en doen, kennis, kunde, ervaring en persoonlijkheidsdynamiek te bestrijken.

Kosten voor deelname
De kosten voor deelname bedragen € 250,00 p/persoon, excl. BTW. Het is een samenwerking met het klooster met een aangepast tarief om zodoende laagdrempelig met ons kennis te kunnen maken en in onze verhalen en ervaringen te delen. Aanmelden gaat via het Dominicanenklooster en voor vragen of meer informatie neem gerust contact met ons op.

     Aanmelden         Contact DoorZien